fbpx
We zijn gesloten. Bekijk onze openingstijden onderaan op deze pagina. Tot binnenkort.

Boerenkinderspellen

Hoe werkt het

Bij de Boerenkinderspellen op het erf van Hoeve Ravenstein zijn leuke activiteiten te doen. De kinderen kunnen bij het Boerderijcafé een stempelkaart pakken. Hiermee kunnen door het erf lopen en spellen spelen. Bij elk spel vind je een stempel waarmee je het spel kunt afkruisen. Als je het spel hebt gedaan mag je dat afkruisen op je stempelkaart.

boerenmemory

Deze levensgrote Boerenmemory is super leuk om te spelen samen met je broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetje, papa of mama. Het doel van het geheugenspel is om zoveel mogelijk twee dezelfde kaartjes om te draaien. Schudt de kaartjes en leg ze neer, met het plaatje naar beneden. Speler 1 mag twee kaartjes omdraaien. Als je dezelfde kaartjes hebt omgedraaid mag je nog een keer (totdat de combinatie onjuist is) , maar als het verschillende kaartjes zijn, is speler 2 aan de beurt. Alles alle kaartjes op zijn, dan kijk je wie de meeste paar kaartjes heeft. Degene met de meeste kaartjes wint! Als je het spel hebt gespeeld mag je het afkruisen op je stempelkaart.

Koe melken

Wil jij weten hoe je een koe moet melken? Dat kan! Op het erf van Hoeve Ravenstein staat een koe die jij kan melken. Trek aan de uiers van de koe. Als je het goed doet komt er water uit en mag je het spel afstrepen op je stempelkaart.

melkpakken gooien

In een driehoekje staan een aantal melkpakken gevuld met een beetje zand. Op een afstand van 2 meter ligt een lijn waar je achter moet staan wanneer je de ballen gaat gooien. In het bakje achter de lijn liggen 2 tennisballen waarmee je kan rollen. Probeer zoveel mogelijk melkpakken om te gooien. Als je goed je best hebt gedaan mag je het spel afkruisen op je stempelkaart.

zak lopen

Iedereen kent het wel, een ouderwets potje zaklopen. Op de grond liggen twee lijnen met een afstand van 5 meter. Bij de startlijn liggen twee zakken. Stap allebei in een zak en tel af. 3, 2, 1, 0. Degene die als eerste bij de finish is heeft gewonnen. Als je hebt meegedaan mag je het spel afkruisen op je stempelkaart.

mysterie boxen

Op het erf van Hoeve Ravenstein staan 3 zwarte boxen. Aan de zijkant van de boxen zitten openingen waar je je handen in kan steken. Ga met beide handen in de box en raad wat er in de box zit. Doe dit bij alle 3 de boxen. Aan de onderkant van de boxen hangt een bordje. Als je dat bordje openklapt zie het antwoord en kan je kijken of je het goed geraden had. Als je het hebt geprobeerd dan mag je het spel afkruisen op

Openingstijden

 • Maandag
  gesloten
 • Dinsdag
  8.30 - 17 uur
 • Woensdag
  8.30 - 17 uur
 • Donderdag
  8.30 - 17 uur
 • Vrijdag
  8.30 - 18 uur
 • Zaterdag
  8.30 - 17 uur
 • Zondag
  markt op de 1e zondag v.d. maand (mei t/m okt)