Skip to main content

Gebruiks- en kwaliteitsvoorschriften

Hoeve Ravenstein  is gevestigd op landgoed Groeneveld, 3744 ML Baarn – Nederland.

1. Algemeen; kader.

Deze Gebruiks- en kwaliteitsvoorschriften  zijn van kracht en van toepassing  voor alle gebruikers van de producten van Hoeve Ravenstein.

Het gaat concreet in op de  gebruik-s en kwaliteitsvoorwaarden en condities waaronder Hoeve Ravenstein haar producten aanbiedt, naast andere reguliere voorwaarden

PS: Lees dit document zorgvuldig door. Het bevat essentiële informatie

Deze Gebruiks- en kwaliteitsvoorschriften staan samen met alle andere bepalingen, voorwaarden, regels, beleid of de procedures (“Aanvullende Voorwaarden”) gepubliceerd op onze site. De meest actuele versie , zoals gepubliceerd op onze website dient als de geldende versie te worden aangemerkt

Onze Klanten  en ontvangers van onze Producten  dienen zich er ten allen tijde van bewust te zijn dat het om vers producten gaat, waarbij de bewaar temperatuur en  condities een sterke invloed heeft op gebruik en kwaliteiten.

Hoeve Ravenstein kan dan ook geen garanties geven ten aanzien van de kwaliteit waarin het product uiteindelijk wordt bewaard bij de consument.

2. Inspectie

Deze Gebruiks- en kwaliteitsvoorschriften  zijn van kracht en van toepassing  voor alle gebruikers van de producten van Hoeve Ravenstein.

Het gaat concreet in op de  gebruik-s en kwaliteitsvoorwaarden en condities waaronder Hoeve Ravenstein haar producten aanbiedt, naast andere reguliere voorwaarden

PS: Lees dit document zorgvuldig door. Het bevat essentiële informatie

Deze Gebruiks- en kwaliteitsvoorschriften staan samen met alle andere bepalingen, voorwaarden, regels, beleid of de procedures (“Aanvullende Voorwaarden”) gepubliceerd op onze site. De meest actuele versie , zoals gepubliceerd op onze website dient als de geldende versie te worden aangemerkt

Onze Klanten  en ontvangers van onze Producten  dienen zich er ten allen tijde van bewust te zijn dat het om vers producten gaat, waarbij de bewaar temperatuur en  condities een sterke invloed heeft op gebruik en kwaliteiten.

Hoeve Ravenstein kan dan ook geen garanties geven ten aanzien van de kwaliteit waarin het product uiteindelijk wordt bewaard bij de consument.

3. Tips en gebruiksvoorschriften

Vlees

Tips voor het kopen van ons vlees:

  • Bij het boodschappen doen: haal het vlees altijd op het laatste moment uit de vriezers of koelingen van Hoeve Ravenstein.
  • Hou de reis naar huis zo kort mogelijk en probeer hierbij het vlees zo koel mogelijk te houden. Breng een koeltas mee met diepgevroren koelelementen of schaf een koeltas aan in de Boerderijwinkel van Hoeve Ravenstein.
  • Op de verpakking ziet u rechts boven de code ‘NL’/ ‘BE’ wat het geboorte land van de koe inhoud. De code van vier cijfers gevolgd door ‘EG’ is het nummer van het slachthuis en productienummers van het betreffende dier. 
  • Vlees wat verpakt is in het vacuüm zal door het dit proces (onttrekken van zuurstof) licht verkleuren. Wanneer het product uit het plastic wordt gehaald zal het product de normale kleur weer terug krijgen.

Tips voor het bewaren van ons vlees

Algemeen:

  • Vacuüm verpakt vlees is langer houdbaar. Maar let wel op de houdbaarheidsdatum en controleer of de verpakking niet beschadigd is. Als er lucht in de verpakking is gekomen, zijn er ook bacteriën in gekomen.
  • Laat het vlees niet in zijn eigen sappen liggen. Maak het vlees droog en verpak het opnieuw als het nodig is. Of leg het vlees op een rooster, een bord of schaal.

Bewaren in de koelkast

  • Vlees in de koelkast kan het beste in een afsluitbare glazen bewaardoos bewaard worden. Een houten schaal of plank is niet geschikt.
  • Rundergehakt moet binnen 24 uur verhit worden.
  • Vers vlees kun je 1 dag in het in de koelkast bewaren tussen de 4 °C en 0 °C
    Wanneer het verse vlees vacuüm is verpakt kunt u dit langer in de koelkast bewaren. Zie de verpakking voor het advies voor het aantal dagen om het product gekoeld te bewaren.

Bewaren in de vriezer:

  • Het vlees kan bewaard worden in de vriezer in een luchtdichte zak met een label en datum.
    De temperatuur in de vriezer dient – 18°C te zijn.
  • Indien een grotere hoeveelheid vlees is aangeschaft kunt u ter voorbereiding een dag eerder de vriezer op ‘invries stand’ zetten. Tevens is het raadzaam om tijdens het invriezen van grotere hoeveelheden vlees de vleesproducten na een dag te keren. Zodat het gelijkmatig zal bevriezen.
  • Varkensvlees kan 6 maanden in de diepvries bewaard worden, Ingevroren rundvlees kan 12 maanden in de diepvries worden bewaard.
  • Na het ontdooien is het niet raadzaam om het vlees opnieuw in te vriezen

Tips voor het ontdooien van ons vlees:

  • Haal het vlees een dag voor gebruik uit de vriezer en ontdooi dit in de koelkast

Tips voor het bereiden van ons vlees.

  • Laat het vlees op kamertemperatuur komen en dep het vlees droog.
  • Naar smaak kunt u het vlees kruiden of marineren

Contact

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de Boerin via info@hoeveravenstein.nl
Voor recepten en inspiratie zie: www.hoeveravenstein.nl/recepten