Skip to main content
We zijn geopend in Baarn | online shop 24/7 geopend

Groenten en kruiden uit eigen moestuin

Vers en duurzaam

Super vers, vol van smaak en ook nog eens heel gezond! Onze groenten en kruiden komen rechtstreeks uit onze eigen moestuin. Ze groeien in een natuurlijke omgeving, vrij van chemicaliën, bestrijdingsmiddelen en kunstmest.

Kringlooplandbouw

Wist je dat Hoeve Ravenstein aan kringlooplandbouw doet en daarmee een klein stukje zelfvoorzienende natuur heeft gecreëerd? Kringlooplandbouw is een vorm van duurzame landbouw waarbij niets wordt verspild en alle reststromen worden hergebruikt. Zo houden wij alles in balans: bijna niets gaat verloren en vrijwel alles wordt hergebruikt.

Voedzame bodem

Een keer per jaar gebruiken wij namelijk onze eigen, zeer voedzame koeienmest om onze moestuin te bemesten. Dit zorgt voor een gezonde bodem met behoud van belangrijke grondstoffen en nutriënten. De voedingswaarden in de grond zijn hierdoor heel hoog met als gevolg dat alles wat er in die grond groeit, die hoogwaardige voedingsstoffen in zich opneemt. Daarom hebben onze groenten en kruiden uit eigen tuin niet alleen een pure, volle smaak maar zijn ze ook nog eens heel voedzaam.

Fruit

Al ons fruit halen wij bij fruittelers uit de buurt, waarbij wij uiteraard de seizoenen volgen. 

Natuurlijke groenten: geen plastic

Veel mensen storen zich aan al dat plastic waarin groente en fruit verpakt wordt tegenwoordig. Dat zal je bij Hoeve Ravenstein nauwelijks zien. De  producten, ook het heerlijke groentepakket dat boerin Saskia met liefde voor je samenstelt, verpakken we netjes in papier. ‘Steeds meer mensen nemen hun eigen bakjes of katoenen tasjes mee. Dat is natuurlijk helemaal super’, glundert boerin Saskia.

Alles bij de groenteboer om de hoek

Kan dat? Bij Hoeve Ravenstein wel. Naast verse groenten en fruit, kun je bij ons ook terecht voor al je andere boodschappen en streekproducten. Boerin Saskia: ‘Dat is nou precies waarom onze klanten voor Hoeve Ravenstein kiezen: je doet in één moeite al je dagelijkse boodschappen en hebt een ruime keuze aan groenten en fruit. Daarbij volgen we de seizoenen: in het voorjaar zijn er bijvoorbeeld raapstelen, sla, andijvie en paksoi. In de zomer hebben we courgetten, snijbiet, plus zogenaamde vergeten groente, zoals kapucijners, peulen en nog veel meer. ’s Winters hebben we onder andere kraakverse boerenkool, prei, spruiten en wortels. Héér-lijk!

Boerderijwinkel