Skip to main content
De Boerderijwinkel is gesloten | online shop 24/7 geopend

Dromen worden werkelijkheid

De wensboom van Hoeve Ravenstein

Het is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement, onze. Tijdens het winterparadijs hangen jaarlijks vele bezoekers hun wensen op in de metershoge wensboom. In het nieuwe jaar worden twee van deze wensen door de boerin uitgekozen en in vervulling gebracht. Zo werden ook dit jaar dromen werkelijkheid.

Boer of boerin voor een dag

Niet één, niet twee, maar wel 10 dezelfde mooie wensen mochten wij ontvangen. Allemaal met de vraag of zij de boer mochten helpen. Maar natuurlijk mag dat! Omdat de boer dagelijks vroeg uit de veren moet, organiseerde wij een ochtend koeien voeren. Om 8.00 uur ‘s ochtends maakten alle deelnemers zich klaar om de stal in te gaan. Gezamenlijk werden de koeien met de hand gevoerd. Na een koffiepauze kregen de deelnemers een rondleiding over het erf en werd de ochtend afgesloten met een foto op de trekker. Deze wens komt bijna jaarlijks terug in de wensboom. Er blijkt veel vraag te zijn naar het boerenleven. Daarom zullen dagen als deze in de toekomst vaker georganiseerd worden op Hoeve Ravenstein. Zij wil haar jonge bezoekers kennis laten maken met het leven van de boer. Kijk op www.hoeveravenstein.nl voor meer informatie of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle activiteiten en meer.

Een gouden high tea

De tweede wens betrof een ‘high tea voor twee’ van Madeleine. Zij wilde haar ouders graag in het zonnetje zetten. Afgelopen december waren zij 50 jaar getrouwd, een gouden huwelijk. In verband met de toen nog geldende maatregelen was een groot feest helaas niet aan de orde. Daarom nodigden wij ze uit om samen te genieten van een heerlijke high tea in het Boerderijcafé. Nogmaals onze hartelijke felicitatie voor deze gouden mijlpaal, op naar de diamant, op naar de 60 jaar! Wie weet zien wij ze dan weer terug op de Hoeve.

Goed doel

Ik hoor je denken: ‘een derde wens?’ Ja, deze keer wel! Een derde wens betrof een donatie aan Kika. Deze wens kwam van Célie. Haar tante werkt in het kinderziekenhuis en vertelt haar veel verhalen over kinderen die in een moeilijke tijd zitten. ‘Met het geld wil ik dat er in de toekomst meer onderzoeken worden gedaan voor kanker, zodat er veel kinderen genezen kunnen worden;, aldus Célie. Hoeve Ravenstein vertelde haar dat zij jaarlijks doneren aan Kika en dat haar wens elk jaar opnieuw in vervulling komt, mooi he! Maar belangrijker nog: wij vroegen haar om mee te denken over een regionaal goed doel, voor de goede doelen actie in januari. Afgelopen januari stond bij ons in het teken van Kinderen in Nood. Zij zamelden speelgoed in voor kinderen in Oost-Europa. De actie liep zo goed dat het smaakt naar meer. Samen met Célie hopen zijn een nieuw goed doel te vinden.

Wij hopen met onze wensboom een steentje bij te dragen aan de maatschappij en meer betrokkenheid in de samenleving te creëren. ‘Het invullen van wensen geeft goede energie. Daarnaast barst zo’n wensboom van inspiratie, er hangen talloze leuke ideeën in waar we het komende jaar wat mee gaan doen’, zo zegt medewerkster Didi van Schie. Wie weet gaat jouw wens ergens dit jaar nog in vervulling. En mocht je nog wensen hebben, schrijf ze dan alvast op. Ook de volgende feestdagen staat de wensboom van Hoeve Ravenstein weer klaar om betoverd te worden.