Skip to main content
De Boerderijwinkel is gesloten | online shop 24/7 geopend

De 5 leukste kinderactiviteiten op Hoeve Ravenstein

De zomervakantie is begonnen en iedereen staat te popelen om weer op pad te gaan. Weet jij al wat je gaat doen met de kinderen? Nee? Dan hebben wij voor jou de leukste kinderactiviteiten van Hoeve Ravenstein op een rijtje gezet!

1. Boerderij Speurtocht

Kan jij bewijzen dat je een echt Boerenhulpje bent? De Boerderij speurroute is één grote ontdekkingstocht over het erf, langs de stallen en de weilanden aan de hand van (eenvoudige) opdrachten en vragen. Raad jij het geheime woord? Dan krijg je op het eind een diploma van de Boerin!

2. Klompengolf

Pak je golfsticks er maar bij voor de leukste groepsactiviteit in de buitenlucht!

Met zijn allen het erf ontdekken, dwars door de landerijen struinen en onderweg de koeien tegenkomen! En dat alles met een spannend wedstrijdelement.

3. De koeienstal

Laat kinderen kennismaken met het boerenleven en bezoek onze diervriendelijke koeienstal!

Wist je dat jij bij ons ook een kalfje kunt adopteren?

Je ervaart en doet mee aan de cyclus in de natuur, vanaf de geboorte tot aan de laatste levensdagen. Van de opwarmende lente tot aan de ijskoude winter. Door een koe te adopteren ben je een beetje boer of boerin en dat is een rijk gevoel.

4. Levensgroot Koeienmemory

Ben je al in onze koeienstal geweest? Onze koeien zijn van het ras Belgisch Witblauw, maar er zijn nog veel meer koeienrassen! Ontdek ze allemaal met het gezellige levensgroot koeienmemory spel. Leuk én leerzaam.

5. Pluktuin

Maak een ontspannen wandeling naar de pluktuin, geniet van de kleuren, de geuren én… stel je eigen boeket samen en oogst je eigen kruiden. Leuk en lekker voor jezelf, of om iemand anders blij mee te maken! Mandjes en schaartjes kun je halen bij onze Boerderijwinkel.

Tip: Maak samen een heerlijk gerecht met de kruiden die je hebt geplukt in de pluktuin! Bekijk onze kruiden receptenbundel voor inspiratie.

ZO VIND JE ONS

Hoeve Ravenstein, Landgoed Groeneveld
Ravensteinselaan 3
3744 ML Baarn
(035) 666 83 84
info@hoeveravenstein.nl

Hoeve Ravenstein ligt in het landelijke gebied van Gooi- en Eemland op Landgoed Groeneveld in Baarn op circa 1,5 kilometer van de A1 (Amsterdam-Amersfoort), dichtbij knooppunt Eemnes en Bouw- en Woonwarenhuis Nijhof